Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

SVETSKI DAN VELNESA – Global Wellness Day, Ada Ciganlija 10.06.2017.

Prigodnim programom na Adi Ciganliji, koji se održava u subotu 10.juna, pod pokroviteljstvom predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića,  u Srbiji će biti obeležen Svetski dan velnesa – Global Wellness Day u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije. 

 

Svetski dan velnesa – Global Wellness Day - je neprofitni i društveno odgovorni projekat koji je se, od 2012. godine, obeležava širom sveta svake druge subote u junu.

 

Osim promocije wellness filozofije i podizanje svesti o značaju wellbeinga i zdravog, aktivnog načina života, cilj ovog dana je da se svi zapitamo kako možemo živeti boljim i zdravijim životom. Obeležavanjem Svetskog dana wellnessa šalje se poruka „Ja kažem DA zdravom životu“.

 

Na centralnoj bini /smeštena kod centralnih sportskih terena na Adi Ciganliji/ i oko nje održaće besplatan  program koji inspiriše na pozitivne promene prema zdravlju i  namenjen je svim uzrastima. Komplementarne velnes aktivnosti – kao sto su zumba, joga, pilates, ples, ćigong, ritmička gimnastika,f olklor, art joga, pilates, capoera, aerobic,zvučna kupka ,kros fiting,košarka,odbojka, radionice vezane za ishranu, dijeta, radionice zdrava ishrana, terapije kao što su disanje i sl. biće organizovani toga dana.

 

 "Global Wellness Day" u 2017.godini biće obeležen u 100 zemalja sveta, a 100 profesionalca iz wellness i spa industrije su "Global Wellness Day" Ambasadori. 

 

GWD Ambasador za Srbiju je gospođa Nataša Ranitović, predsednica Klastera zdravstvenog, wellness I SPA turizma Srbije.
Privredna komora Srbije dala je institucionalnu podršku obeležavanju Svetskog dana velnesa u Srbiji 2017. godine. Savez za rekreaciju i fitnes Srbije podržao je realizaciju programa.