Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Filozofija o srećnom životu

Sem Berns je amerikanac koji boluje od progerije. To je bolest koju karakteriše preuranjeno starenje, manja telesna masa, teškoce sa srcem I kraći životni vek. O njemu je televizija HBO napravila dokumentarac. Gostovao je u Tedx govorima gde je pričao o svojoj filozofiji za srećan život kako bi pokušao da je prenese na druge ljude i pomogne im da pozitivnije gledaju na život.

 

 

 

Na svom gostovanju naveo je 4 najvažnija saveta koja je sledio kroz život:

 

1.Budite U REDU sa onim što ne možete da uradite jer ima toliko toga što MOŽETE

Ovo ne znači da ignorišete negativne aspekte života, već da se fokusirate na ono što možete i ne trošite vreme brinući. Usmerite svoju pažnju na to kako da rešite problem umesto da se samo brinete. Život mnogo brzo prolazi i ne vredi trošiti ga tako.

 

2.Budite sa ljudima kojim želite da budete okruženi.

Volite i poštujte svoju porodicu, prijatelje i provodite što više vremena možete sa njima jer oni mogu imati značajan pozitivan uticaj na vaš život kao i što to to možete i vi biti njima.

 

 

3.Natavite da se krećete napred.

Imajte uvek nešto čemu se nadate. To ne mora biti nešto veliko. Možete se nadati i izlasku novog stripa ili odlasku na porodični odmor,ali uvek se nadajte nečemu u budućnosti.

 

4. Nikada ne propuštajte žurku ako ne morate

Za ovaj poslednji savet se našalio, ali kroz to nam je pokazao njegov pozitivan pogled na svet iako u životu ima puno poteškoća. Iako se brže umara i njegova bolest ga ograničava u raznim fizičkim poljima on ne dozvoljava da ga ona ograničava i psihički!

 

Budite srećni.

To zavisi od vas!

 

Izvor:

https://www.youtube.com/watch?v=36m1o-tM05g