Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Održan Osmi CEI Regionalni forum

Osmi CEI regionalni forum zdravstvene velnes i spa industrije koji je podržan od Centralno evropske inicijative održan je u arheološkom nalazištu Viminaciju u Kostolcu. Osim Joahima Libera, počasnog generalnog sekretara Evropske Spa asocijacije (ESPA), učešće na Forumu uzeli sui  vrhunski predavači iz Srbije, ali i iz EU i država iz regiona, koji su govorili o trendovima u ovoj rastućoj  industriji, sa posebnim osvrtom na sinergiju banjskog i kulturnog turizma.

Jedan od  osnovnih ciljeva foruma bio je transfer iskustava i znanja od profesionalaca iz centralno evropske inicijative zemalja članica EU ka profesionalcima iz CEI zemalja koje nisu članice Evropske unije.

 

 

“Kako da povežemo rimsku Spa kulturu, rimsku tradiciju dugu 2000 godina i kako da je primenimo  kako bi napravili savremene welnes koncepte, autentičan SPA proizvod na našim prostorima i da taj turistički proizvod bude brend koji će privući i domaće i posebno strane goste” istakla je u svom izlaganju Nataša Ranitović predsednica ZVST Klastera Srbije , i navela da je forum bilo mesto na kome su se prenosila znanja, razmenjivala znanja i iskustva i to je bio “dan za učenje.”

 

 

“Mi smo učili od lidera i nadam se da će profesionalci u Srbiji i u zemljama Zapadnog Balkana koji žele da budu lideri da će i postati lideri jednog dana. Osnov svega je saradnja.” dodala je ona.

Forum podržava održivi razvoj malih i srednjih preduzeća u sektoru zdravstvenog, velnes i spa turizma u tako što pospešuje saradnju kroz umrežavanje, prenos znanja i primera dobre prakse.

Forum  o zdravstvenom, velnes i spa turizmu predstavlja forum za otvoreni dijalog između zainteresovanih predstavnika industrije, te podstiče inovacije, podržava saradnju i radi na podizanju korporativne svesti, a sve u cilju ekonomskog razvoja i boljeg razumevanja svih izazova i mogućnosti u oblasti zdravstvenog,velnes i spa turizma.

Centralno evropska inicijativa proglasila je forum jednim od pet najboljih projekata.  

Organizacija je podržana od strane Mnistarstva  trgovine, turizma i telekomunikacija  i Regionalne agencija za razvoj Srbije.