Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

#DANCE MAGENTA - GWD 2023

#DanceMagenta 

DanceMagenta je tema Svetskog Dana Velnesa 2023. To je skup akcija usredsređenih na ples, koji ima sve veću vrednost u međunarodnom velnes svetu. Za nas je ples univerzum koji se kreće u vama. Plesati znači osloboditi sebe i biti jedno sa svetom. Ples je bežanje od stresa, vežbanje tela i širenje sreće u isto vreme. Prema Svetskom Danu Velnesa, ples nije samo fizički čin. #DanceMagenta takođe znači da živite svoj život dok plešete svojim umom. Ove godine, kao ambasadori i volonteri Svetskog Dana Velnesa, pozivamo ljude svih uzrasta da žive život uz ples. Hoćeš li plesati sa nama?

2023. proslavite ovo kao što znate... Univerzum pleše. Zvezde sa svemirom, planete sa zvezdama, zemlja sa Suncem, mora sa kopnom, priroda sa vetrom... Ples je univerzum koji se kreće u vama. Plesati znači izaći iz svoje ljušture, biti jedno sa svetom. Plešite. Osećajte se slobodnije i zdravije. Plešite, jer sreća ima prečice i ples je jedan od njih. Plešite i živite kao što plešete. Ne dozvolite da vas fizičke barijere spreče da plešete. Plešite sa svojim mislima i snovima. Neka muzika bude vaš svet, vaš ritam bude vaš život i vaše misli budu vaši pokreti. Tada vaš ples postaje magenta. Postajete "potpuni" sa svojom dušom i telom…

Ne morate da znate kako da plešete, za ples vam nije potrebno određeno mesto ili vreme. Fizički invaliditet vas ne može sprečiti da igrate. Ako znate da gledate... Videćete da je sam život ples. Tada se vaš pogled na život menja. I počinjete da živite kao da plešete.

2023. pozvaćemo sve širom sveta na ples. Ili još bolje... u novoj godini pozivamo svet na ples. Naravno, koristićemo određeni akcioni plan prilikom implementacije teme. Spojićemo opipljive i nematerijalne aspekte plesa sa 3 osnovna koraka.

  1. Plešite svojim telom - koji god stil da odaberete; ples je jedinstven oblik vežbanja. Ples je dobar za vaše telo.
  2. Plešite svojim mislima - dodajte ples svojoj meditaciji dok se opuštate. Plešite u mislima. Oslobodite svoje snove.
  3. Plešite sa životom


FOTO: Banja Koviljača

Ne opirite se, ostanite u toku i verujte procesu. Dodajte muziku svom životu. Neka vam muzika donese sreću. Započnite dan uz muziku, zaspite uz muziku. Preuzmite kontrolu nad ritmom svog života.