Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Svetski dan velnesa u Srbiji

U subotu je u Srbiji obeležen Svetski dan velnesa. Centralni događaj na otvorenom bio je u Beogradu na Adi Ciganliji pod pokroviteljstvom predsednika Skupštine grada Beograda, Nikole Nikodijevića.

 


Osim promocije wellness filozofije i podizanje svesti o značaju wellbeinga i zdravog, aktivnog načina života, cilj ovog dana je da se svi zapitamo kako možemo živeti boljim i zdravijim životom. Obeležavanjem Svetskog dana wellnessa šalje se poruka „Ja kažem DA zdravom životu“.


Imali smo besplatan program koji inspiriše na pozitivne promene prema zdravlju i namenjen je svim uzrastima. Posetioci su imali prilike da učestvuju u radionici pod nazivom Akupresura ušne školjke, da isprobaju ovaj vid terapije i dobiju savete lekara. Pored toga, posetioci su merili bodi mas indeks i dobijali savete lekara iz “Čigote” Zlatibor.


Svi smo uživali u komplementarnim velnes aktivnostima – kao sto su zumba, joga, pilates, ples, ćigong, f olklor, pilates, capoera, aerobic, kros fiting, košarka,odbojka, radionice vezane za ishranu, dijeta, radionice zdrava ishrana, itd.


"Global Wellness Day" je ove godine obeležen u 100 zemalja sveta.
GWD Ambasador za Srbiju je gospođa Nataša Ranitović, predsednica Klastera zdravstvenog, wellness I SPA turizma Srbije.
Privredna komora Srbije dala je institucionalnu podršku obeležavanju Svetskog dana velnesa u Srbiji 2017. godine. Savez za rekreaciju i fitnes Srbije podržao je realizaciju programa.

 

Pored centralnog događaja, ovaj dan su obeležili: Niška Banja, Kraljevi Čardaci spa, Prolom Banja, hotel Metropol, hotel Royal Spa i bračna agencija Fortuna.