Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Obeležen Svetski dan velnesa na Zlatiboru

Dečiji smeh, graja, igra, ples, šetnja i vežbanje obojili su centralnu proslavu Svetskog dana velnesa u Srbiji. Raznovrsnim programom, koji je realizovan na više lokacija na Zlatiboru, obeležen je Svetski dan velnesa, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije i Sportskog saveza Čajetine u saradnji sa Institutom Čigota, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.

“Cilj manifestacije je da se deca i odrasli inspirišu, da toga dana isprobaju besplatne  zdravstvene i velnes aktivnosti i da na taj način daju doprinos zdravijem životu”, kaže Nataša Ranitović, GWD Ambasador Srbije. Obeležavanju svetskog dana velnesa na Zlatiboru pridružili su se  ZipLine Ljubiš, Dino park, SB Čigota i KUD Zlatibor.

 

       

 

„Opština Čajetina uključila se u obeležavanju Svetskog dana velnesa. Zlatibor kao najposećenija turistička destinacija, mesto gde se ukršta ruža vetrova, mesto sa najnižom koncetracijom polena, sa svojim stazama zdravlja, sigurno je pravo mesto odakle ćemo vam poslati poruku o zdravom načinu života i životu bez stresa. Mene raduje to što je nizom nekomercijalnih sadžaja obeležen danas ovaj dan na Zlatiboru, sigurna sam na pravi način, uz učešće velikog broja mališana. Zlatibor kaže DA zdravom načinu života“, istakla je Marija Jeremić, pomoćnik predsednika opštine za odnose sa javnošću.

 

       

 

Opština Čajetina, po drugi put, podržava organizaciju Svetskog dana velnesa. Zlatibor kao jedna velika staza zdravlja i riznica kiseonika, prava je wellness destinacija. Opština Čajetina ulaže velike napore da svim gostima Zlatibora kao i samim Zlatiborcima, kroz organizaciju ovakvih manifestacija pošalje jasnu poruku, „mi kažemo DA dobro zdravlju, mi kažemo DA pravim vrednostima“.  

Programi SB Čigota su usmereni ka podizanju svesti o značaju zdravog i aktivnog života. Povodom Svetskog dana velnesa u holu i ispred SB Čigota organizovano je  vežbanje, merenje na tanita vagi, kao i konsultacije sa nutricionistom. Organizovana je besplatna radionica za decu i mlade, na temu zdravog načina života i zdrave ishrane, uz savete dijetetičara nutricioniste Milice Cvijović.

 

       

 

U programu obeležavanja Svetskog dana velnesa učestvovali su i učenici koji u okviru rekreativne nastave ovih dana borave na Zlatiboru.

“Veoma nam je drago što smo vaši gosti. Deca su presrećna a dan velnesa je organizovan spektakularno“, izjavio je Momčilo Nakić, učitelj iz Kruševca.