Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Saveti za kvalitetan san po tradicionalnoj kineskoj medicini

Imate problem sa nesanicom ili loše spavate? Evo šta prema tradicionalnoj kineskoj medicini, treba da radite za kvalitetniji san.

 

U kineskoj medicini, noć pripada jinu, dobu kada se telo “posvećuje” sebi, umesto našim željama. Kvalitetan san je neophodan kako bi se telo oporavilo i regenerisalo, a san je od krucijalne važnosti i za pravilno funkcionisanje organa, kao što je, recimo, jetra, koja izvodi većinu detoksikacionih procesa, upravo tokom noći.

 

 

 

 

Preporučujemo vam tri tradicionalna načina koja su prošla test vremena, a koja se primenjuju za uspostavljanje dubokog sna:

1.  Akupresura je dobra za učvršćivanje sna.

2. Tradicionalni prirodni sedativ: seme jojobe, koje ima svojstvo da umiruje duh, ojačava srce i podržava kvalitetan san. 

3. Postavljanje tela u “jelen položaj” pred spavanje. "Jelen položaj" je dobio naziv zbog sličnosti sa spavanjem jelena u divljini. Okrenite se tako da spavate na desnoj strani. Savijte desnu ruku u laktu, sa dlanom ispred lica. Položite levu ruku laktom na kuk, rukom spuštenom pred stomak. Desna noga je ispružena, a levo koleno savijeno, položeno na dušek ispred desne butine.