Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Vesti

#DANCE MAGENTA - GWD 2023

DanceMagenta je tema Svetskog Dana Velnesa 2023. To je skup akcija usredsređenih na ples, koji ima sve veću vrednost u međunarodnom velnes svetu. Za nas je ples univerzum koji se kreće u vama. Plesati znači osloboditi sebe i biti jedno sa svetom.

Zlatibor - Global Wellness Day 2022

Na Zlatiboru je nizom aktivnosti na otvorenom obeležen 11.06.2022. Svetski dan velnesa.

Zlatibor -Global Wellness Day 2021

Svetski dan velnesa, deseti po redu, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije obeležen je na više lokacija na otvorenom u Srbiji, u subotu, 12. juna. Centralna proslava održana je na Zlatiboru.

Obeležen Svetski dan velnesa 2019

Svetski dan velensa ,obeležen je širom Srbije nizom prigodnih aktivnosti.

U Srbiji obeležen Svetski dan velnesa

Svetski dan velnesa, 13. jun, obeležen je i ove godine u 150 zemalja sveta, na svim kontinentima, na 7.000 lokacija. U Srbiji centralni događaj održan je u Specijalnom rezervatu prirode Obedska bara.

Svetski dan velnesa 2019

Svetski dan velnesa 08. jun ,biće obeležen širom Srbije nizom prigodnih događaja.

Obeležen Svetski dan velnesa na Zlatiboru

Centralna manifestacija proslave Svetskog dana velnesa, održana je na Zlatiboru, u organizaciji ZVST Klastera i Sportskog saveza Čajetine, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina.

Zlatibor Global Wellness Day 2018

Svetski dan velnesa , Global Wellness DAy, prigodnim programom biće obeležen na Zlatiboru , na više lokacija.

Banja Koviljča Global Wellness Day

U organizaciji Specijalne bolnice Banja Koviljača i Wellness centra Kovilje bogatim programom biće obeležen 09.06.2018. Svetski dan velnesa.

Sedam GWD postulata

Zdrav život podrazumeva i brigu i o njemu

Održan Osmi CEI Regionalni forum

Kako se kreira autentični velnes i spa turistički proizvod, iskustva bazirana na regionalnoj i lokalnoj spa tradiciji i kulturnom i prirodnom nasleđu sa akcentom na Rimsko doba bila je glavna tema na završenom Osmom CEI regionalnom forumu .

Brz hod za zdravo srce

Hod može da nas zaštiti od visokog krvnog pritiska i gojaznosti, ali samo pod uslovom da hodate pravom brzinom.

Kneipp

Kneipp pospešuje cirkulaciju, pomaže boljem radu organa

Rimski ručak

Rimski ručak u arheološkom parku Viminacium,Kostolac.

VIII CEI Regionalni forum wellness i spa industrije

Klaster zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije organizuje Osmi CEI regionalni forumu velnes i spa industrije, podržan od CEI (Centralno evropske inicijative), 19. oktobra 2017. godine.

Muzikom i osmehom do zdravlja

Zdravo srce, zdrave navike.Kako još možemo da delujemo preventivno na proces starenja srca i krvnih sudova.

Formula za dobro zdravlje

Formula 0,3,5,140,5,3,0 - Formula of good health Formula Evropskog udruženja kardiologa koja garantuje svakom rođenom u 20.veku da ne oboli od arteroskleroze pre 65.godine.

Kako smanjiti nervozu

Izborite se sa nervozom

Maderoterapija lica

Maderoterapija može da se primeni i na licu . Treba biti prilično obazriv kod “oklagijanja” lica. Prvo pregledati kožu lica ,podbratka i vrata , pa tek onda započeti masažu drvenom oklagijom.

Amerikanci ne idu na odmor da bi zadivili šefove

Među potrošačima u Americi pojavio se jedan trend koji ima značajan uticaj na velnes: prošle godine, 54% zaposlenih u Americi (koji sup o definiciji potrošači) nije iskoristilo svoje slobodne dane.

Dodeljena priznanja Vidovdanski vitez 2017

Tradicija i pogled ka zvezdama

Svetski dan velnesa u Srbiji

U subotu je u Srbiji obeležen Svetski dan velnesa. Centralni događaj na otvorenom bio je u Beogradu na Adi Ciganliji pod pokroviteljstvom predsednika Skupštine grada Beograda, Nikole Nikodijevića.

SVETSKI DAN VELNESA – Global Wellness Day, Ada Ciganlija 10.06.2017.

Prigodnim programom na Adi Ciganliji, u subotu 10. juna, pod pokroviteljstvom predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića, u Srbiji će biti obeležen Svetski dan velnesa u organizaciji Klastera zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije.

Svetski dan borbe protiv pušenja

Prvu cigaretu srednjoškolci u Srbiji zapale u uzrastu između 13 i 15 godina, puše u proseku pola paklice dnevno i mesečno na cigarete troše između dve i 10 hiljada dinara, pokazalo je istraživanje srednjoškolaca od 15 do 19 godina o pušenju.

Svetski dan velnesa

Gradovi, turističke organizacije i hoteli u 100 zemalja obeležavaju ovaj dan sa slobodnom temom treću godinu zaredom: Ohrabruj ljubaznost, zahvalnost, svesnost i sreću!

Obeležavanje GWD u Srbiji - program

Učestvujte u obeležavanju Svetskog dana velnesa! Dođite 10.6.2017. na Adu Ciganliju! #globalwellnessday, #globalwellnessdayserbia, #gwd2017, #isayyes

Međunarodni dan porodice

Međunarodni dan porodica se obeležava 15. maja svake godine. Ove godine, fokus je na ulozi porodica i porodično orijentisanih politika na promovisanje obrazovanja i celokupnog blagostanja njenih članova.

Muzeji Srbije „10 dana od 10 dо 10“ – „Muzej u gostima“ оd 11. dо 20. mаја 2017. godine

Inicijativa muzeja širom Srbije da se okupe u zajedničkoj akciji promovisanja kulturnog blaga naše zemlje treći put za redom održaće se ove godine od 11. dо 20. mаја.

Svetski dan voda

Organizacija Ujedinjenih nacija je 1993. godine proglasila 22. mart za Svetski dan voda sa namerom da istakne njenu važnost. Voda je od esencijalnog značaja za ljudski organizam i za nju ne postoji nikakva alternativa.

Osmi mart - Međunarodni dan žena

Danas je 8. mart, Međunarodni dan žena, dan koji je posvećen ženama i obeležava se svake godine na ovaj datum. Nastao je kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Privredna komora Srbije podržala obeležavanje Svetskog dana velnesa u Srbiji

Ponosni smo što možemo da vas obavestimo da Privredna komora Srbije daje punu podršku obeležavanju Svetskog dana velnesa.

Badnji dan je. Evo zašto je važno da večera bude tiha.

Danas je Badnji dan, poslednji je dan četrdesetodnevnog posta i uvod u jedan od najvećih hrišćanskih praznika - Božić. Običaji i praznovanje počinju Badnjim danom, sa jednim ciljem - umoliti Boga da sačuva i uveća porodicu i imanje domaćina.

Najpopularnija destinacija u 2017. godini

Uzbudljiva, drugačija i stvorena za avanturiste! Obratite pažnju na destinaciju koja će ove godine biti izbor broj jedan. Island je bio popularna destinacija 2016. godine, Tajland 2015, a 2017. će biti godina kada će svi poželeti da posete Lisabon.

Razglednica iz Londona

Turistički potencijali Srbije predstavljeni su na najvećem sajmu turizma na svetu, World Travel Market (WTM) u Londonu.

Momak koji je posetio sve zemlje sveta

Da možemo da putujemo bez prtljaga, i da se bilo gde osećamo „kao kod kuće“, dokazao nam je Henrik Jepesen (28), kada je ove godine završio svoje dugogodišnje putovanje oko sveta.

Svetski dan borbe protiv side

Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv side. U Beogradu će biti obeležen u Delta sitiju, gde je organizovano testiranje u periodu 10-22h. U privoj polovini ove godine otkriveno je 74 nove osobe zaražene HIV-om.

Strategija razvoja turizma Srbije predviđa 14,8 miliona noćenja u 2025. godini

Strategijom razvoja turizma Srbije do 2025. godine predviđeno je da se broj noćenja turista u Srbiji poveća sa 6,6 miliona na 14,8 miliona u 2025. godini, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Rekli smo da 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Međunarodni sajam knjiga održan je 23-30.10.2016. na Beogradskom sajmu pod sloganom Knjige u ruke. Na sajmu se predstavilo više od 450 izlagača, od kojih je više od 40 bilo iz inostranstva.

Belgin Aksoy dobitnik nagrade Global velnes instituta

Global velnes institut dodelio je nagradu „Žena lider u oblasti velnesa“ Belgin Aksoy.

Velnes industrija sada vredi 3,72 triliona američkih dolara – sa 10,6% rasta u periodu 2013-2015.

Novo istraživanje Global velnes instituta potvrđuje da je velnes industrija jedna od najbrže rastućih u svetu u vreme kada svetska ekonomija opada za 3,6%.

Koliko košta fizička neaktivnost?

Nove studije se po prvi put bave kvantifikacijom troškova fizičke neaktivnosti. Svetska zdravstvena organizacija smatra da svaka osoba treba da posveti barem 150 minuta nedeljno umerenoj fizičkoj aktivnosti.

Kako terorizam utiče na turizam

Stah od terorizma i širenje ksenofobije utiču na izbor destinacija za putovanja, što doprinosi tome da se velnes industrija razvija u nekim novim regionima ili tržištima.

Obeležite Međunarodni dan pešačenja i Svetski dan čistih ruku 15.10.2016.

Dajte svoj doprinos obeležavanju Međunarodnog dana pešačenja i Svetskog dana čistih ruku 16.10.2016.

Svetski dan borbe protiv raka dojke

Pod sloganom ”Povratak u normalan život” u svetu je obeležen Svetski dan borbe protiv raka dojke 4.10.2016.

Svetski dan velnesa 2020

Svetski dan velnesa ,13.jun 2020, obeležićemo ove godine,čitavim nizom aktivnosti. Centralni dogadja desiće se u Specijalnom rezervatu prirode Obedska bara.

Izvoz organske hrane u Srbiji veći za 500% u poslednje tri godine

Prema podacima asocijacije Serbia Organica, Srbija ima više od 2.000 proizvođača organske hrane. Glavni proizvodi koji se izvoze su: voće, sveže jabuke i smrznute maline i kupine, ali takođe i soja, žitarice, povrće i lekovito bilje.

Global Wellness Dan je dobitnik ISPA inovativne nagrade

Global Wellness Dan je dobitnik ISPA inovativne nagrade u kategoriji filantropskih inicijativa. Nagrada je uručena Belgin Aksoy u Las Vegasu 25.9.2016.