Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Najpopularnija destinacija u 2017. godini

Uzbudljiva, drugačija i stvorena za avanturiste! Obratite pažnju na ovu destinaciju, koja će ove godine biti izbor broj jedan.

 

Island je bio popularna destinacija 2016. godine, Tajland godinu pre, a 2017. će biti godina kada će svi poželeti da posete Portugal.

 

Portugal se pojavljuje na većini lista širom sveta kao najbolja destinacija za 2017. godinu iz nekoliko razloga. Toplo vreme, lepe plaže, gradovi sa istorijom i pristupačne cene čine ga izborom broj jedan. 

 

Delovi Lisabona, prestonice Portugala, postoje od devetog veka. Možete šetati srednjovekovnim ulicama Alfame, a zatim se uputiti ka tvrđavi Svetog Đorđa. 

 

 

Gradski vrh “Muriš“ nudi spektakularan pogled, a ulaz je oko 10 evra. 

 

U blizini doka, kod odmarališta "Belem kuće", nalaze se neki od lisabonskih najvažnijih spomenika i muzeja, kao i brojni kafići koji prodaju jedinstvene portugalske pite sa voćem. 

 

Neki od starih tramvaja u gradu su “jurili“ ulicama i u vreme Drugog svetskog rata, a karta košta oko tri evra. 

 

Portugalska čuvena obala je velika atrakcija. Ogromni talasi na Nazaru za one koji vole da surfuju, ali i kristalno čista i mirna voda na Lagosu, za one koji vole da se opuštaju.

 

Drugi najveći grad u Portugalu je Porto, koji se nalazi na severu zemlje. Samo sat vožnje je udaljen od Minho, oblasti vina, u kojoj se proizvodi sveže belo vino, savršeno za letnje dane. 

 

Od hrane, lokalnom stanovništvu je omiljena “franceshina“, nešto poput sendviča sa kobasicom, šunkom, odreskom, topljenim sirom i ljutim paradajzom, sa sosom od piva. 

 

Sam grad ima srednjovekovni centar sa kamenim ulicama i pozlaćenim rezbarijama. To je zapravo lavirint, ali ako pratite reku, nećete zalutati.