Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Masaža klipom kukuruza

U Meksiku su Maje smatrale kukuruz svetim hiljadama godina, zbog njegove sposobnosti da održi plemena tokom nestašice hrane. Kukuruz je veoma hranljiv jer sadrži vitamine A, B i E i vlakna.

 

Prema njihovoj mitologiji bog kukuruza i bog kiše su donosili sreću. Bog kukuruza je ostajao bez glave na kraju žetve i čudesno je ponovo izrastala na početku rasta kukuruza. Kao što se i bog kukuruza ponovo rađa, tako se i korisnici ove masaže osećaju preporođeni posle masaže kukuruzom.

 

 

U Meksiku se u spa centrima nudi tretman kukuruzom u trajanju od 80 minuta koji počinje tradicionalnim elementima iz kulture Maja. Najpre se stavi voda na ruke, zatim se toplo kamenje koje predstavlja vatru postavlja na vrat i ramena i na kraju se drvena posuda sa mirisnim tamjanom od drveta smole okreće oko glave da bi se očistio vazduh.

 

Zatim se radi piling tela napravljen od kukuruznog brašna i meksičkog meda, koji je od davnina korišćen u civilizaciji Maja.

 

Nakon toga se radi masaža klipovima kukuruza od vrata do članaka. Korisnici opisuju da se tokom ovog tretmana nalaze između jave i sna.

 

Preuzeto i prilagođeno sa: Spafinder