Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Za zdravu i sjajnu kosu

Da li i vi grešite u nezi kose? Pročitajte kojih je sve pravila potrebno da se pridržavate da bi vam kosa bila zdrava i sjajna.

 

1.Kosu ne treba prati više od tri puta nedeljno, ali ako morate, ona i dalje može ostati zdrava i sjajna. Veoma je važno da koristite kvalitetne preparate, koji istovremeno učvršćuju, obnavljaju kosu i sprečavaju lomljenje.2. Šampon treba nanositi samo na teme i ne treba se previše šamponirati ostatak kose. Ako previše trljate ostatak kose, pogotovo na vrhu glave, stvorićete puno zapetljanih čvorića kose, a kako je kosa najkrhkija dok je mokra, taj čvor kose će prouzrokovati njeno pucanje i dalje listanje. Najvažnije je da dobro operete teme zato što se tu nakupljaju prljavština i masnoća, a dužinu kose je dovoljno samo malo natopiti penom.3. Kosa se ne češlja dok je mokra. Voda se samo pokupi nežno peškirom bez trljanja. Umesto češljem ili četkom kroz kosu se prođe lagano prstima tek da se raspetlja nakon nanošenja regeneratora.

 

4. Četka ne mora biti skupa, ali mora da ima oble vrhove, a ne šiljaste. Na gornjem delu šake isprobajte koliko je četka gruba ili nežna, tako ćete najbolje videti. Uz takve četke, lomljenje kose je minimalno i ona je najmanje oštećuje.

 


5. Kosu bi trebalo da se ispira najhladnijom vodom koju možete da podnesete da bi se izgladile vlasii da bi se pukotine slabije videle, prema savetu dermatologa.

 

6. Nakon što ste kosu oprali i raščešljali, osušite je peškirom. Ne skupljajte je u turban i ne trljajte je jer će se zapetljati, već lagano obrišite od korena prema vrhovima.7. Pre nego što počnete da je sušite, na kosu nanesite ulje, kremu ili sprej za termalnu zaštitu. Tako ćete sprečiti pucanje vrhova.8. Peglu za kosu, figaro i naravno fen možete i dalje koristiti. Bitno je da ne preterujete, što znači da pokušate da ne peglate kosu ili je uvijati figarom i peglom baš svaki put. Jednom nedeljno je u redu, ali sve više od toga će sigurno oštetiti kosu.

 

9. Pošto ste naneli sredstvo za termalnu zaštitu kose, osušili je i počeli da peglate pripazite i na sam način peglanja. Dobro pročitajte uputstva proizvođača o maksimalnoj temperaturi i vremenu peglanja. Svakako pokušajte da ne prelazite peglom dva puta po istom pramenu. Pegle sa keramičkim pločicama najmanje oštećuju kosu.10. Izaberite fen za kosu jačine od najmanje 2000W koje toliko brzo suši da vlasi ne stižu da se pregreju i popucaju i četku od sintetičkih vlakana. Nežno provlačite kosu kroz četku i držite fen udaljen pet centimetara od vlasi da ih ne biste oštetili.11. Izbegavajte brazilsko ispravljanje kose zbog opasne količine formaldehida.12. Gotovo sve boje za kosu sadrže peroksid koji uništava elastičnost vlasi zbog čega vrhovi pucaju. Nanesite boju samo na koren i potom je raščešljajte do vrhova pa pustite da deluje nekoliko minuta. Da bi kosa duže izgledala sveže koristite šampone namenjene obojenoj kosi. Uz njih će kosa izgledati sjajnije, biće zdravija, a boja će se duže zadržati.