Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Četiri razloga zašto je za vaše zdravlje dobro da budete ljubazni i otvoreno izražavate emocije

Pružite ruku

 

Kada pomažete drugima u stvari pomažete sebi, posebno kako starite. Petogodišnja studija Američkog žurnala javnog zdravlja otkrila je da ljudi 65 i preko koji nisu pomagali prijateljima, komšijama i rođacima imaju 30 posto veću šansu da nakon stresnog životnog događaja kao što je gubitak posla preminu nego oni koji su velikodušni. Istraživanje koje je obuhvatilo oko 136.000 ispitanika pokazalo je da volontiranjem smanjujete rizik od srčanog ili moždanog udara.

 

 

Volite svoje prijatelje

 

Dubina i širina vaših veza utiče na krvni pritisak na načine na koji to čine dijeta i vežbanje, prema skorašnjoj studiji  Univerziteta Severne Karoline sa više od 14000 ispitanika.

 

Oslobodite svoje emocije

 

Studija objavljena u Psihosomatskoj medicini je otkrila da žene koje se “samoućutkuju”, zadržavaju svoje emocije i misli, prilikom bračnih konflikata imale su 4 puta veće šanse da preminu u roku od 10 godina nego one koje “izbace” sve iz sebe.

 

Ćaskajte sa konobarom

 

Čak su rezultati jednog istraživanja manjeg obima pokazali da čak i ćaskanje sa konobarom, kontakt očima i osmeh pozitivno utiču na raspoloženje.