Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Međunarodni dan porodice

Tema 2017: “Porodice, obrazovanje i blagostanje”

 

 

Međunarodni dan porodica se obeležava 15. maja svake godine. Ove godine, fokus je na ulozi porodica i porodično orijentisanih politika na promovisanje obrazovanja i celokupnog blagostanja njenih članova. Naročito dan služi da podiže svest o ulozi porodica u promovisanju obrazovanja u ranom detinjstvu, a i prilika za učenje tokom celog života dece i mladih.

 

Dan naglašava koliko su bitni svi koji brinu o porodici, da li su to roditelji, baba i deda, ili brat i sestra i koliko je bitno obrazovanje roditelja za blagostanje dece. Fokusira se na dobre prakse za radno-porodični balans kako bi se pruzila asistencija roditeljima u obrazovnoj ulozi i ulozi davanja brige. Primeri dobre prakse iz privatnog sektora u podršci roditeljima koji rade kao i mladih i starih na radnom mestu su takođe naglašeni.

 

Ovaj dan takođe pokreće diskusiju na temu koliko je bitno “znanje i sposobnosti potrebne za promovisanje održivog razvoja, kroz obrazovanje za održivi razvoj i održivi stil života, ljudska prava, rodnu jednakost, promociju kulture mira i nenasilja, građanskih vrednosti, poštovanje kulturnih raznolikosti i kulturnog doprinosa održivom razvoju”

 

Preuzeto i prevedeno sa: http://www.un.org/en/events/familyday/