Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Karakter spa centra formiran karakterom ljudi

Spa centar može da bude potpuno savršen, da su ga dizajnirale najbolje arhitekte, opremljen nameštajem od najelegantnijih materijala, sa divnom muzikom i mirisima, ali to mogu da postignu mnogi. Ljudi koji tu rade i korisnici usluga prave razliku između spa centara. Njihove unutrašnje vrednosti oblikuju i karakter spa centra.

 

Zaposleni treba da budu profesionalni, da dobro znaju svoj posao, da imaju dobre manire, empatiju, harizmu i prijatan izgled. Podjednako je važno i da dobro poznaju ljudsku prirodu, da umeju da se izbore sa pritiskom i da poseduju i dobro kontrolišu svoj unutrašnji mir, da pozitivno razmišljaju i da uživaju u radu sa ljudima.

 

Osim toga, značajan je i timski duh koji treba negovati u spa centru i dobro upravljanje timom.

 

Takođe i gosti doprinose atmosferi u spa centru. Njihov uticaj je naročito uočljiv na mestima koja su otvorena i koja koristi nekoliko gostiju istovremen, npr. hodnik, prostor za opuštanje, sauna, bar, bazen. To treba da budu mesta u kojima se poštuju pravila korišćenja jer naizgled sitnica poput buke može da odvrati gosta da ponovo dođe u taj spa centar.