Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Osam stručnih saveta kojih se treba pridržavati tokom spa tretmana

1. Vodite računa o tome šta jedete!

 

Potrudite se da ne jedete teške obroke i da ne unosite alkohol u organizam. Ako možete, smanjite i unos kofeina. Ako se prejedete, može vam biti teže da se opustite.

 

2. Jedite nešto lako!

 

Ako niste jeli, ponesite laganu užinu ili neku voćku sa sobom da biste mogli da pojedete tokom tretmana.

 

3. Istuširajte se!

 

Pre masaže se istuširajte toplom vodom ne samo zato što je nepristojno da odete neokupani u spa centar nego i zbog toga što topla voda opušta mišiće. Takođe, brijanje pre odlaska u spa može da dovede do iritacije kože. Pitajte osoblje za savet kada zakazujete.

 

4. Uradite vežbe za istezanje!

 

Vežbe za istezanje pre odlaska u spa mogu da budu korisne naročito ako mnogo radite u sedećem položaju ili npr. nosite tašnu preko jednog ramena.

 

5. Pobrinite se da se osećate prijatno!

 

Ako ste previše stidljivi i ne želite da se skinete skroz na masaži, skinite toliko odeće koliko vam neće biti neprijatno. Mnogo je bitnije da se osećate opušteno nego šta ćete imati na sebi. Dobar terapeut će umeti da se prilagodi vašim zahtevima.

 

6. Komunicirajte sa terapeutom!

 

Ako vam na primer ne odgovara jačina kojom vas terapeut masira, recite mu to jer mu to olakšava posao. Terapeuti prilagođavaju masažu prema napetosti vaših mišića, što ne znači da će vam to uvek odgovarati. Da bi vam bilo prijatno, recite šta vam prija, a šta ne.

 

7. Usporite!

 

Nakon spa tretmana nemojte raditi ništa previše naporno kako biste poboljšali efekat tretmana.

 

8. Budite otvoreni!

 

Čak i ako ne verujete previše u dobrobiti spa tretmana, budite spremni da uživate. Tako ćete se lakše opustiti i uživati.