Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

7 velnes trendova u 2016.

Želite li zdrave obroke, spa tretmane ili fitnes aktivnosti? Zajedno sa uslugama i programima fokusiranim na zdravlje, kao što su aplikacije sa ličnim trenerima i pešačke ture uz vodiča, velnes ture se kreiraju tako da privuku putnike svih uzrasta, ukusa i budžeta.

 

Velnes usluge su se probile na tržište u banjama, a onda su se prošilile i na hotele, aerodrome i druge destinacije za odmor širom sveta. Sa porastom broja inicijativa usmerenih na zdravlje, nije iznenađujuć podatak da se velnes turizam konstantno razvija. Prema podacima Global velnes instituta, velnes turizam se najbrže razvija od svih drugih sektora u turizmu.

 

Da bismo imali jasniju sliku o trendovima ove godine u pogledu velnesa, navešćemo ovde nekoliko rendova oda aerodrome sa prostorijama za jogu do hotela sa celodnevnim zdravstvenim programima.

 

Zdravi izbori hrane 

 

Sve veći broj poznatih hotela i kruzera počeli su da nude raznovrsnu zdravu hranu, čak i organsku. Koncept od farme do stola nastavlja da se popularizuje na novim mestima. Pored ovog koncepta od farme do stola, organska hrana i veći broj zdravih alternative, ljudi traže usluge koje nude jednu vrstu odmora – od tehnologije, užurbanih rasporeda i od stresa.

 

Kako bi snabdeli sve veći broj putnika koji traže velnes, raste broj hotela i restorana koji su prilagodili menije uključivši zdravije obrokeu svoju ponudu, smanjujući porcije i količinu masnoće i šećera.

 

Tehnologija i fitnes

 

Sve više se koristi tehnologija u službi fitnesa, npr. popularna je android aplikacija “lični trener”, zajedničko vežbanje sa drugim korisnicima, pedometer, koji meri koliko ste šetali u toku dana i sl.

 

Aktivnosti vezane za zdravlje na aerodromu

 

Iako nema svaki aerodrome standardne velnes usluge, značajan je broj onih kojiimaju salone i opremu za fitenes da biste mogli da se opustite dok čekate let. Neki aerodrome čak imaju i tzv. tihe sobe u kojima mogu da se obavljaju joga i meditacija.

 

Na nekim aerodromima možete da sedite na krovu na otvorenom dok čekate avion.

 

Usluge koje vam pomažu da se opustite i spavate  

 

Sve je vićei broj hotela koji u ponudi imaju meni za lakše uspavljivanje. U ponudi su biljni čajevi i obroci za pred spavanje, obogaćeni amino kiselinama, vitaminima i mineralima. Pored toga, neki hoteli nude i spa tretmanekoji umiruju um i pomažu vam da se opustite uz primenu odgovarajućih tehnika disanja.

 

Usluge za aktivne putnike

 

Turisti koji vole fiziče izazove, sada u mnogim hotelima imaju organizovane aktivnosti poput npr. ronjenja, surfovanja, golfa i sl. uz angažovanje ličnog trenera.

 

Za one koji vole da budu unutra, hoteli nude fitness, jogu i druge slične aktivnosti u hotelu.

 

Uključivanje zdravstvenih programa u velnes pakete

 

Medicinska ispitivanja su sve češće deo velnes paketa koji se nude. Mogu da budu različita, da se pregleda opšte stanje ili npr. metabolizam, srce, šećer i sl. u skladu sa ovim pregledima, pacijentu –gostu se preporučuju fitness aktivnosti i odgovarajuća iskrana tokom boravka i uopšte.

 

Zdravstvene i velnes usluge po vašem ukusu

 

Hoteli širom sveta imaju različite ponude pod imenom “zdravlje i velnes”, ali je trend da se ponude prilagođavaju pojedincu, njegovim interesovanjima i potrebama.