Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Zbog čega ste konstantno umorni?

Nedostatak sna jedan je od najčešćih razloga za umor i manjak energije. Međutim, ukoliko često i/ili gotovo svakodnevno osećate umor i nedostatak energije za to mogu postojati i drugi razlozi. Otkrivamo vam najčešće razloge hroničnog umora i kako da ih izbegnete.

 

1. Preskačete vežbanje kada ste umorni, što je pogrešno jer vežbanje pomaže boljem funkcionisanju kardiovaskularnog sistema i čini da se osećate bolje.


2. Ne pijete dovoljno vode.


3. Ne konzumirate dovoljno gvožđa.


4. Preuveličavate stvari, što dovodi do mentalne iscrpljenosti.


5. Prečesto konzumirate nezdravu i/ili brzu hranu.


6. Preskačete doručak, što je loše za metabolizam. Ali ne treba da unosite bilo kakav doručak - za energiju i zdrav početak dana konzumirajte zdrave masti i/ili žitarice od celog zrna.


7. Pretrpani ste poslom.


8. Radite čak i na odmoru, što je potpuno pogrešno, jer odmor služi da se relaksirate i napunite baterije. Posle toga ćete biti mnogo svežiji, produktivniji i kreativniji.


9. Pijete alkohol neposredno pred spavanje, što je štetno za vaš san, jer su medicinske studije pokazale da alkohol ne treba konzumirati minimum tri sata pred odlazak na spavanje.


10. Proveravate e-mailove pred odlazak na spavanje.


11. Konzumirate previše kofeina tokom dana.


12. Suviše kasno ostajete budni vikendom.

 

Ukoliko patite od konstantnog umora i nedostatka energije, a imate jednu ili više od pomenutih navika, pokušajte da ih promenite i osećaćete se bolje.