Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Deca u spa centru: mere bezbednosti

Odojčad i bebe ne bi trebalo da se kupaju u kadi sa toplom vodom. Njihova koža je tanka, tako da lako moze da dođe do pregrevanja. Pored toga, bebe ne mogu da kontrolišu svoje fizioloske potrebe, a ako se desi “nezgoda”, kada više nije čista i ne moze se koristiti dok se ne sredi.

 

Dete treba pustiti u kadu tek kada moze da stoji samostalno i kada mu je glava iznad nivoa vode kad stoji. Deca ne bi trebalo da koriste kadu duže od 5 minuta, pri maksimalnoj temperaturi. Na malo nižim temperaturama mogu da budu i malo duže, ali nikako više od 15 minuta.  Za decu se preporučuje da ne potapaju celo telo, već da sede na onim izdignutim delovima kade.

 

Svi, a naročito deca, treba da se nude da piju mnogo vode dok su u spa centru. Ako osete mučninu, vrtoglavicu ili im se spava, treba odmah da izađu iz spa centra.

 

Deca treba stalno da su pod nadzorom odraslih dok su u spa centru.  Roditelji moraju da paze decu da ne uđu sami u vodu da se ne udave. Deca mogu da upadnu u vodu dok pokušavaju nešto da dohvate, tako da roditelji treba da budu posebno obazrivi.

 

Deca mogu da dobiju razne infekcije u spa centru, zato vodite računa o higijeni spa centara u koje idete, a naročito kada vodite decu!