Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Kupatilo u centru interesovanja arhitekata i enterijerista

Kupatilo je tradicionalno poznato kao mesto namenjeno isključivo održavanju lične higijene. Najčešće zauzima mali deo našeg životnog prostora i podrazumeva nemaštovita rešenja.

 

Odnedavno, međutim, kupatilo se vraća u centar interesovanja arhitekata i enetrijerista.

 

U modernim hotelima dizajneri primenjuju holistički pristup nastojeći da odaberu rešenje kojim će se uklopiti u celokupan enterijer hotela. Kupatilo oblepijeno pločicama i strogo odvojeno od drugih prostorija izraz je čistog funkcionalnog principa. Kupatila su počela da zauzimaju sve veći prostor.

 

Korišćenje ponovo otkrivenih materijala, kao što je drvo i povezivanje kupatila i dnevnog boravka predstavlja potpuno novu dimenziju. Kupatilo postaje mesto u kome ljudi žele da provode više vremena, gde žele da se opuste i ugađaju sebi. Intimna priroda ovoga prostora čini ga idealnim mestom za takav doživljaj. Može zvučati paradoksalno, all kupatilo se pretvara i u mesto komunikacije i druženja.

 

Suštinska promena funkcije, odražava se i na opremanje kupatila. Različiti stilovi i materijali prosto nas pozivaju da uključimo vodu u naše živote kao dragocen i fascinantan eliksir i da doživimo kupatilo kao mesto meditacije i komunikacije.