Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Najbolje vežbe za mršavljenje

 

Poznati američki fitnes trener Džim Sejret razradio je sopstvenu metodu brzog mršavljenja za one koji nemaju mnogo vremena za treninge. Tradicionalne vežbe trener smatra neefikasnim, dok njegove omogućavaju sagorevanje 600 kalorija za samo 4 minuta, ako sve uradite kako treba.

 

Plan ovih vežbi trener je specijalno osmislio za ljude koji dosta sede tokom dana, a u teretani se umore već posle par minuta od početka treninga.

 

1. Jumping jacks

U pitanju su skokovi sa širenjem ruku i nogu. Skočite, a u istom trenutku raširite noge i ruke, a dok "padate" skupite i ruke i noge. Deset ponavljanja je sasvim dovoljno.

 

2. Duboki čučnjevi

Stanite tako da vam stopala budu u ravni sa ramenima. Ruke ispružite ispred sebe, na visinu do nivoa očiju, pa uradite duboki čučanj. Strogo vodite računa da prilikom čučnja ne opterećujete kolena - sav posao neka rade noge i guza, dok kolena treba da miruju. Uradite 10 čučnjeva.

 

 

3. Sklekovi

Potrudite se, koncentrišite i uradite deset sklekova. Ukoliko su vam standardni suviše teški, uradite ih na zidu, umesto na podu.

 

4. Iskorak napred

Iskoračite napred levom nogom i čučnite na desnu, a zatim obrnuto. Uradite po 10 ponavljanja za svaku nogu, ukupno 20.

 

Sejret preporučuje da uradite ovaj mini-set vežbi svaki put kada imate vremena, a minimum jednom dnevno. Vežbe možete raditi po 4 puta uzastopno. Između ponavljanja, treba napraviti pauzu od 1 minut, tako da se ovaj mini-set vežbi može pretvoriti u potpuni 20-minutni trening. On kaže i da je naporni trening u teretani potreban samo onima koje žele da imaju izdefinisanu formu, a ako vi samo želite da izgledate vitko, mlado i da se odlično osećate, tih 20 minuta dnevo biće sasvim dovoljno.

 

izvor: elle.rs