Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Da li lenjost ima šansu?

Lenji ljudi često su predmet mrštenja, jer samo oni koji stalno nešto rade mogu sebe da smatraju korisnim i konstruktivnim članom društva. Uspešni "radoholičari" određuju izgled korisnog dela društva.

 

Princip "učinka" je posebno zahtevan za žene. Bz pravog odmora žene obično rade duplo više nego njihovi muževi dok odmor i opuštanje najčešće predstavljaju luksuz.

 

Međutim, faze dnevnog odmora, tokom kojih se duh i telo opuštaju i obnavljaju su neophodni. Tokom odmora i opuštanja idealno je kombinovati WELLNESS i ANTI-AGING. Svest o životu dobija nova značenja i dimenzije.

 

ANTI-AGING i WELLNESS su blisko povezani. Kvalitet opuštenog života, kao što je definisano u WELLNESS-u zasigurno vodi do ANTI-AGING načina razmišljanja: osećati se udobno u sopstvenoj koži i ostaviti za sobom stres svakodnevnog života - to su balzami za duh, telo i kožu. Ovi eliksiri sreće imaju antidepresivno dejstvo i promovišu duh, štite od stresa i njegovih posledica i utiru put ka dugom, ispunjenom životu.

 

 

 

 

Postoje tri faktora koji objašnjavaju zašto je ANTI-AGING mnogo više od dostizanja duboke starosti. ANTI-AGING je želja za dugim životom, istovremeno kombinovana sa mladalačkim izgledom i opuštenim, harmoničnim načinom života. ANTI-AGING Vam dopušta da ostanete mentalno mladi, da budete kreativni čak i u poznom dobu Vašeg života, da uživate u umetnosti i kulturi kao u privlačnim, motivacionim životnim drugovima.

 

Da se vratimo na lenstvovanje. Lenstvovanje, kao što svi znamo, znači ne raditi ništa. Ali, lenstvovanje može takođe biti sve ono što nema veze sa svakodnevnim poslovima. Da li lenstvovanje predstavlja ceo dan proveden u muzeju? Ili obična šetnja u gradu i uživanje u razgledanju izloga? Treba iskoristiti svaki dan. Jer ako ih se odreknemo, niko nam ih neće vratiti.

 

Tekst iz knjige: Klapp, Gerhard, "Anti aging book: Vaš plan kako da ostanete mladi"