Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Pet razloga za spa turizam

 

1. Spa tretmani su odlični za oslobađanje od stresa. Mnogi misle da su spa tretmani jednostavni estetski i terapeutski tretmani, kao što su masaže i tretiranje lica. Istina je da su spa tretmani vezani ne samo za lepotu i estetske usluge već i za psihičke i emocionalne strane pojedinca. Spa tretmani su dobar način za oslobađanje od napetosti. Nekoliko studija pokazalo je da spa tretmani i masaže utiču pozitivno na raspoloženje smanjujući nivo hormona stresa – kortizola, što može doprineti smanjenju krvnog pritiska i regulisanju aritmije.

 

2. Opušta vaše telo i misli. U spa centru se ljudi opuštaju u prijatnom ambijentu. Stručnjaci koji rade u spa centru mogu da vas posavetuju kako da se hranite i vežbate, da biste osvežili svoje telo, što takođe utiče na smanjenje stresa.

 

3. Ponovno povezivanje sa porodicom, prijateljima i svim ostalim voljenim osobama. Spa centri su odlična mesta na kojima možete provesti vreme sa ljudima koje volite i zajedno uživati u blagodetima ovih mesta. Zato u poslednje vreme vidimo da je sve više mladih parova koji se odlučuju da svoj medeni mesec provedu baš na ovakvim mestima. Pored toga, sve više spa centara organizuje i čuvanje dece dok se roditelji opuštaju sami.

 

4. Zdravstveni razlozi. Mnogi spa tretmani utiču pozitivno na fizičko stanje tela i oslobađaju bola (kod hroničnih glavobolja i migrena, npr). Masaže, tretmani tela, hidro i toplotni tretmani mogu da poboljšaju cirkulaciju, smanje krvni pritisak, jačaju imunitet i poboljšaju rad respiratornog sistema.

 

5. Vi to zaslužujete! Mnogi smatraju spa luksuzom, a ne potrebom. Ali, spa centri koriste svima i svi zaslužujemo da uživamo u spa tretmanima.