Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Masaža vulkanskim i poludragim kamenjem

Gvinet Paltrou, Susan Sarandon, Kristi Tarlington i Dona Karan redovno odlaze na ovu predivnu masažu. Kod nas je o masaži toplim kamenjem počelo stidljivo da se govori još 2003. godine. Danas je ova masaža nezaobilazna u vrhunskim salonima i SPA centrima.

 

Prenosimo deo teksta Jelene Vukmirović, objavljen u časopisu „Lepota i zdravlje“ kako bismo vam dočarali njen doživljaj masaže.

 

Šta je to?

 

Tretman vulkanskim kamenjem zasniva se na korišćenju geomagnetnih svojstava kamenja i njihove energije. Toplota koju prenosi kamenje utiče na smanjenje tenzije od negativne energije čime se oslobađa vitalna energija i smanjuje napetost u mekom tkivu i meridijanima. Toplo kamenje postavlja se na energetske tačke tela čime se utiče na poboljšanje funkcija organizma. Ovaj velnes tretman zasniva se na verovanju da telo ima 7 energetskih slojeva koji imaju niti nevidljive golim okom čija je uloga da energiju sprovedu u energetske kanale koji se zovu čakre.

 

 

Kako izgleda tretman?

 

Tretman koji traje sat i po vremena počinje raspoređivanjem toplog vulkanskog kamenja na određena mesta na telu. Kamenje je zagrejano i njegova temperatura je 47 stepeni. Nakon toga počinje se sa masažom, tokom koje se koristi ulje od koštica grožđa i naravno, kamenje. Uloga vulkanskog kamenja je u izvlačenju negativne energije, dok se za njeno saupljanje koristi poludrago kamenje koje se ne zagreva već se upotrebljava na njegovoj prirodnoj temperaturi. Masažom se, osim oslobađanja od negativne energije, postiže i bolja cirkulacija, poboljšavaju se limfni tokovi i popravlja opšte stanje organizma.

 

Opšti utisak

 

Neposredno pred odlazak na masažu, bila sam veoma ljuta i iznervirana. Povrh svega, osećala sam se i fizički loše što je samo doprinelo pojačavanju nervoze. Međutim, masaža koja je sama po sebi vrlo prijatna, a uz to se joši sprovodi uz muziku koja je komponovana specijalno za tu svrhu i ima opuštajuće dejstvo, doprinela je da se tokom tretmana malo po malo opustim i „odljutim“. Posle tretmana, osećala sam se kao auto posle „generalke“ – puna energije i želje za kretanjem. Uz to, povratilo mi se dobro raspoloženjekoga pre masaže zahvaljujući nervozi nije bilo. Ovaj tretman toplo bih preporučila osobama sklonim čestom nerviranju i napadima besa, pošto sam se pomenutog uspešno rešila. Interesantno je spomenuti da se ovaj tretman radi i muškarcima, pa kada omiljeni tim Vaše „jače polovine“ izgubi utakmicu – Vi svog dragog slobodno pošaljite na masažu vulkanskim kamenjem.