Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Pet razloga zašto zimi treba da nagradite sebe velnesom

1. Zaronite u svoj zimski san

 

Zimi i priroda usporava, odmara se pod pokrovom snega – pa zašto ne bismo i mi? Najbolje što možemo učiniti za sebe je da svojim ritmom pratimo godišnja doba. To znači usporiti i uživati! Zanimljiva zimska šetnja pored mora zvuči bolje od užurbanoga trčanja po trgovinama, priprema prevelike količine hrane ili manijakalnog čišćenja. No, ako je prehladno za šetnju ili ako sanjate opuštanje u vodi, velnes je najbolji izbor.

 

2. Osvežite telo

 

Grejani prostori u kojima živimo i radimo zimi blagodet su savremenog života koju uzimamo zdravo za gotovo, ne razmišljajući mnogo o posledicama učestalih svakodnevnih promena kojima izlažemo telo ulazeći i izlazeći iz hladnog u toplo i obratno. Zima je stoga izvrsno vreme za lagani, ugodni i dubinski spa manikir i pedikir, nakon kojih će zamor svakodnevice odagnati nežna masaža stopala. Luksuzni piling celog tela vraća svežinu proletnjeg dana.

 

 

3. Sprečite gojaznost

 

Temperature padnu i probudi se vučja glad koju mogu zadovoljiti samo ugljeni hidrati. Oni nam, u nedostatku sunca i vitamina D, podižu nivo serotonina. Ne pomaže ni to što se upravo u ovo doba godine već po tradiciji potiče i slavi konzumacija ukusnih, neodoljivih specijaliteta. I dok svi znamo da ćemo grehe s bogate praznične trpeze najbolje izlečiti postom, boravkom u sauni i dobrim čajem, zaboravimo da je uz opuštanje i održavanje sportske aktivnosti takođe bitno. Rasplivati se u bazenu s morskom vodom i dodatno opustiti mišiće u đakuuziju nakon dobre saune, recept je pomoću koga zimska glad i hladnoća padaju u zaborav.

 

 

4. Ojačajte imunitet

 

Toplina je ono što većini zimi najviše nedostaje, a dobra sauna tu potrebu pretvara u zdravlje: istraživanja pokazuju da boravak u sauni podstiče rast novih krvnih zrnaca. No, kad je reč o jačanju imuniteta, ipak je masaža prava kraljica wellnessa. Naime, 40 ili više minuta pod spretnim rukama dobrog masera ne samo da opušta, nego i podiže broj limfocita u krvi, a poznato je da oni igraju ključnu ulogu u obrani tela od bolesti, što u doba u kom vladaju prehlade, kijavice i viroze nije mala stvar.

 

5. Zadržite optimizam

 

Smrznuti i sivi dani vuku u lenjost, bolešljivost, zavist i melanholiju koju najučinkovitije leči – boravak u sauni. Serotonin – molekula sreće – posebno je osetljiv i na promene temperature tela, tako da mu prija toplina koju sauna donosi.