Dobro došli na zvanični sajt GWD Srbija!

Masaža peškirom

Metoda masaže peškirom delotvornija je od mnogih famaceutskih preparata.

 

Glavobolja je najčešća tegoba modernog čoveka. Umor, preopterećenost, buka i nedostatak sna samo su neki od uzročnika glavobolje. Većina ljudi ovog problema se rešava pomoću tableta, ali postoje i druge opcije. Masaža peškirom podstiče cirkulaciju u području glave i vrata i tako pomaže uklanjanju bola, piše Yourstylishlife.com.

Osim toga, masaža glave veoma je prijatna.

 

 

Evo kako sebi da uradite masažu glave peškirom:

 

Odaberite peškir koji nije predebeo te ga zamotajte u čvrst valjak. Dobro pritisnite peškir na potiljku. Držite ga obema rukama na krajevima, u zategnutom stanju. Ritmičnim pokretima pomerajte peškir poput valjka po glavi, vratu i ramenima.

 

Masirajte glavu ovom tehnikom tri do pet minuta i trebalo bi da osećate znatno olakšanje. Ako glavobolja nije prošla, nakon deset minuta pauze ponovite postupak.

Fizioterapeuti i maseri smatraju da je najčešći uzrok glavobolje spazam mišića usled napetosti. To su takozvane “tenzione glavobolje”. Masaža peškirom opušta područje glave i vrata i eliminiše spazam.

Kod jake glavobolje masažu peškirom dobro je kombinovati sa dodatnom terapijom: popijte šolju čaja od nane koja će proširiti krvne sudove.

 

Budite sigurni koju vrstu glavobolje imate. Ako je migrena u pitanju, nemojte pokušavati ovu metodu jer je moguće da ćete glavobolju samo pogoršati.

Najčešći uzrok glavobolje je stres, ali imajte na umu da učestale glavobolje mogu biti znak ozbiljnijih zdravstvenih problema, pa se posavjetujte sa svojim lekarom.